Album PKPMI-CJ 09/10

Album gambar aktiviti-aktiviti yang melibatkan PKPMI-CJ

Thursday, May 28, 2009
0

Tujuan Penubuhan PKPMI :

 1. Menyatupadukan seluruh pelajar Malaysia di Indonesia.
 2. Menjaga kepentingan dan kesejahteraan pelajar-pelajar Malaysia di Indonesia.
 3. Menjalankan kegiatan sosial dan ilmiah yang tidak bertentangan dengan nilai-nilai Islam dan peraturan-peraturan Indonesia serta setempat.
 4. Berusaha mengeratkan hubungan antara pelajar-pelajar Malaysia di Indonesia dengan pelajar-pelajar dan masyarakat Indonesia serta pelajar-pelajar asing lain di Indonesia.
 5. Meningkatkan dakwah di kalangan pelajar-pelajar Malaysia di Indonesia.
 6. Bekerjasama dengan Kedutaan Besar Malaysia di Indonesia khususnya dengan Bahagian pendidikan (Jabatan Penuntut Malaysia di Indonesia).

Objektif PKPMI-CJ :
 1. Menjalankan aktiviti tahunan yang dirancangkan agar dapat memberi peluang kepada para ahli terlibat secara langsung dalam hal-hal pengurusan.
 2. Merupakan salah satu inisiatif untuk melahirkan mahasiswa yang mempunyai berbagai kemahiran dalam pelbagai lapangan, dan bukan hanya tertumpu pada bidang akademik sahaja.
 3. Memperkukuh kewangan persatuan justeru dapat membantu para pelajar secara langsung bagi yang menghadapai masalah.
 4. Menjalankan aktiviti tahunan yang dirancangkan agar dapat memberi peluang kepada para ahli terlibat secara langsung dalam hal-hal pengurusan.
 5. Merupakan salah satu inisiatif untuk melahirkan mahasiswa yang mempunyai berbagai kemahiran dalam pelbagai lapangan, dan bukan hanya tertumpu pada bidang akademik sahaja.
 6. Memperkukuh kewangan persatuan justeru dapat membantu para pelajar secara langsung bagi yang menghadapai masalah.

0 komen: